PSK hospodáril v roku 2003 s prebytkom vyše 49, 2 milióna Sk

24.06.2004 Celý región

Prešovský samosprávny kraj (PSK) dosiahol vo svojom hospodárení za rok 2003 prebytok vyše 49, 2 milióna Sk. Bežné príjmy činili vyše 2, 4 miliardy Sk, kapitá...
Prešovský samosprávny kraj (PSK) dosiahol vo svojom hospodárení za rok 2003 prebytok vyše 49, 2 milióna Sk. Bežné príjmy činili vyše 2, 4 miliardy Sk, kapitálové bezmála 276 miliónov Sk. Na druhej strana bežné výdavky dosiahli sumu necelých 2, 4 miliardy Sk.

Návrh záverečného účtu PSK schválili na zasadnutí v Prešove 22. júna členovia zastupiteľstva PSK. Rozhodli tiež o tom, že prebytok bude odvedený do rezervného fondu PSK. Dovedna 44 miliónov Sk z prebytku sa použije na krytie kapitálových potrieb, najviac 18 miliónov Sk pre rezort školstva.
Predkladateľka návrhu záverečného účtu vedúca odboru financií a správy majetku Úradu PSK v Prešove Mária Holíková konštatovala, že pôvodný rozpočet bol schválený ako vyrovnaný v časti príjmov a výdavkov v objeme necelej 1, 2 miliardy Sk. V priebehu roka s tým ako pribudli vyššiemu územnému celku prenesené kompetencie rozpočet zastupiteľstvo štyrikrát upravilo.
Účtovnú uzávierku za rok 2003 overil a odobril aj nezávislý audítor pre PSK Interaudit Zvolen, spol. s r. o.

(jj)
 

Vyberte región